website templates
Book

Universiteit van Essex, Latijns Amerikaanse Kunstcollectie, Colchester, UK.

De universiteitscampus van Essex te Colchester werd ontworpen door de CoPartnership architecten tijdens het rode baksteen uitbreidingstijdperk. De campus zou gestructureerd worden rondom een ruggengraat dienstenweg onder de hoofdgebouwen georganiseerd rondom een plaza. Routes verbonden residentiele blokken ten noorden en zuiden van de plaza. De kruispunten zouden worden gemarkeerd door hexagonale knoopgebouwen. Slechts 1 hexagonaal knoopgebouw werd gerealiseerd, is daarom het belangrijkste kruispuntgebouwe van het domein en vormt de basis voor ons ontwerp.

De hexagon bevatte een restaurant en de route tot het plaza niveau werd geblokkeerd door een wasserette. Ons voorstel om de collectie van Latijns Amerikaanse Kunst te herbergen opent de route opnieuw. Een landschappelijke heuvel naast de plaza creeert een zonovergoten plek als rustpunt in het centrum van de campus.

Door een externe verticale lift voor kunst en publiek te voorzien slagen we erin de niveuas van de campus te verbinden. Binnenin wordt het originele gebouw omgebouwd om hedendaagse archiveren mogelijk te maken in samenspel met het respecteren van het originele karakter van het gebouw. Een groot raam wordt geintroduceerd om de aanwezigheid van de collectie te openbaren aan het passerende publiek en om het museum op de universiteitsplaza te manifesteren.